tirsdag den 16. juli 2013

Steg Alé Licha


Du skal bruge;
500 g. championer, skåret ud i skiver
2 store mad æbler, skåret ud i små tern
2 små eller 1 stort løg, skåret ud i passende både
8-10 løg toppe, fint klippet
frisk oregano, ca 3-4 kviste
frisk timian, 5-6 kviste
75 g. Margarine
hvidløg (pulver eller frisk)
½ dl Soja
½ dl Sukker
saften af en ½ citron
Stegen (på billedet er det skinke steg, men du kan brug alle slags)

Sådan gør du; 
steg Stegen af på alle sider ca. 2 minutter på en varm pande eller gryde, hvor efter den ligge over på de fint klippet løg toppe der er spredt ud i bunden af et ildfast fad, her fra spredes championer, æbler, løg ud ved siden af stegen. her efter hives bladene af oreganoen af, her fra drysses de ud over tilbehøret sammen med citron saften. i en lille gryde ved siden af smelte margarinen, hvor der blandes frisk timian (hele kviste), soja, sukker og hvidløg i. når alt margarine er smeltet og de andre ingredienser rørt godt ud i det, hældes hele grydens indhold ud over steget, de friske timian kviste lades ligge oven på stegen. her fra får stegen ca. en ½ time pr 500 g. ved 200 grader. når stegen er bagt færdig lad den stå og hvile i mindst 15 minutter, før den skære og anrettes.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar