Til 10 store bøger boller, 14 store oste boller eller 1 stort flette franskbrød.
Det
skal du bruge:
50
g. Gær
3
Spsk. Sukker
½
dl Olie
600
g. Mel
5
dl. Vand
1
tsk. Salt
150
g. Parmesanost (pulver)
evt.
græskar eller sesamfrø
2
æg.
Sådan
gør du:
Fordel
gæren i en skål, og drys så sukker og salt udover gæren. Rør
lidt rundt og lad da gæren smelte af sig selv. Når gæren er
smeltet, kom da olie, vand og mel i og rør godt rundt. Hvis dejen er
klæbrig, kom da mere mel i til dejen er som ønsket. (dejen må ikke
være tør den skal stadig være fedtet) Lad dejen hæve i 30 min. og
sæt ovnen på 225 grader. del dejen og form bøger bollerne som
ønsket det samme gør du med franskbrød og osteboller. pensle
boller og brød med æg. drys parmesanost osten ud over ostebollerne
og stik så dybe huller i dem med en lille finger. der efter sætter
du dem så i ovnen i ca 10-15 min. franskbrødet skal havde en 15-30
min.
Tip:
du kan også bruge dejen til alm. boller. vis du vil gøre oste
bollerne ekstra lækkere blandet du revet skinke og revet ost i
bollerne. du kan også bare bruge godt med revet ost oven på
bollerne i stedet for parmesanost. man kan altid blande hvad man vil
i boller feks. kan man blade frosne bær eller chokolade i. de bliver
rigtig gode med fråsende hindbær og chokolade stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar