lørdag den 23. februar 2013

Utrolige Lækker Osteboller og Brød


 
Til 10 store bøger boller, 14 store oste boller eller 1 stort flette franskbrød.

Det skal du bruge:
50 g. Gær
3 Spsk. Sukker
½ dl Olie
600 g. Mel
5 dl. Vand
1 tsk. Salt
150 g. Parmesanost (pulver)
evt. græskar eller sesamfrø
2 æg.

Sådan gør du:
Fordel gæren i en skål, og drys så sukker og salt udover gæren. Rør lidt rundt og lad da gæren smelte af sig selv. Når gæren er smeltet, kom da olie, vand og mel i og rør godt rundt. Hvis dejen er klæbrig, kom da mere mel i til dejen er som ønsket. (dejen må ikke være tør den skal stadig være fedtet) Lad dejen hæve i 30 min. og sæt ovnen på 225 grader. del dejen og form bøger bollerne som ønsket det samme gør du med franskbrød og osteboller. pensle boller og brød med æg. drys parmesanost osten ud over ostebollerne og stik så dybe huller i dem med en lille finger. der efter sætter du dem så i ovnen i ca 10-15 min. franskbrødet skal havde en 15-30 min.

Tip: du kan også bruge dejen til alm. boller. vis du vil gøre oste bollerne ekstra lækkere blandet du revet skinke og revet ost i bollerne. du kan også bare bruge godt med revet ost oven på bollerne i stedet for parmesanost. man kan altid blande hvad man vil i boller feks. kan man blade frosne bær eller chokolade i. de bliver rigtig gode med fråsende hindbær og chokolade stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar