onsdag den 27. februar 2013

K-pop bølgen

Jeg har længe kendt grupperne SNSD // Girls generation osv men så. Så man lige den her fra Shinee og jeg må sige af de drenge synger godt, og den dans de præstere er da noget så fed.. og så ser de da ikke helt værst ud..
Det jeg rigtig godt kan lide ved K-pop må jeg ærligt sige af deres inspirerende musik video og special deres tøj stil, som jeg bare er helt vildt med, de giver den jo fuld gas og jeg kan blive så inspireret af det, og ønsker tit af jeg havde mod til at kunne gå i det her K-pop eller japansk street style.. for jeg syndes det ser så fedt ud...
Der er to ting jeg specialt kan lide med k-pop som der er mange lige som mig der nok også sætter stor pris på, og det er af de absolut ikke er bange for at gå for vildt med detaljer, effekter, dans og tøj. og den anden ting er af de kan ALDRIG bliver endnu en klam (sorry til alle fans) Justin Bieber, som er mere til grint / stand-up komedie end en god sanger.. for de køre deres stil total rå, og kontrolleret. 

"Dit tøj af spejler din fantasi og dit humør
og uden det ville verden være et kedeligt sted" 


SHINee med sangen Hello


Og her igen, Exo-K med sangen Mama.. hold da helt ferie hvor er det bare nogle total fede moves de kommer med, og elsker der bliver brugt så mange film effekter i musikvideoen.. og sangen er da ret så fed..

Men det er jo bare nogle af de få rigtig fede K-pop grupper der er.. men vis du har fået mod på at se mere til disse grupper så forslår jeg man også tjekker de her ud;

http://www.youtube.com/watch?v=H4TnFd3br_g
Gruppen Super Junior er også værd at tjekke ud specialt deres sange "sorry sorry" og "Mr simple" de kunne godt minde meget om nogle amerikanske sange, og jeg skal da ikke kunne sige om det ikke også er, men det lyder rigtig godt, og de danser da rigtig godt, deres tøj er dog lidt kedeligt for mig.

http://www.youtube.com/watch?v=_QamplVE49M&feature=player_embedded
Gruppen Big Bang her med en lidt anderledes sang "Lies"  en lidt mindre danse musikvideo og lidt mere fortællende historie, som også er ramt rigtig godt.

http://www.youtube.com/watch?v=U7mPqycQ0tQ
Og så er der jo gruppen Girl's Generation med sangen Gee som jeg må sige jeg er ret så vild med, elsker virkelig deres farverig tøj, og deres super sjove og dejlige dans. de er helt klart også værd at tjekke ud..

når men nu alligevel er på youtube så kan i prøve at finde noget fra grupperne;
F(X) med sangen Electric Shock
Girl's Day med sangen Oh! My God
Brown Eyed Girl's med sangen Abracadabra

Bogen

1...2... mange sider blev det pludselig til i aften før jeg kom i seng, men min lidt milde halsbetændelse sørget heldigt for at jeg kunne komme op i god tid i dag. men jeg må da nok sige af jeg hurtig er blevet lidt overrasket over hvor mange sider jeg eneligt har fået skrevet.. det første jeg skrev på min bog som blev ja jeg ved ikke hvor langt, var svært at læse igennem og handlingen var svær at gennemskue vis andre end jeg læste det.. så i søndages satte jeg mig til at fin skrive samme historie, dog lidt anderledes og jeg må sige at de omkring 20 sider jeg er nået nu er jeg meget mere tilfred med end jeg var med det andet..
Har lagt første kapitel ud på movellas for at høre andres mening om det jeg har siddet og skrevet.. bare lige får at vide om det er noget juks jeg skriver eller om det faktisk er en ret så god historie.

tirsdag den 26. februar 2013

Første Skralde Indlæg

Så kom turen til det første skralde indlæg på bloggen og jeg må da sige af jeg allerede nu kan fornemme at det bliver et super opslag... Efter at havde sider meget ved computeren det sidste 1½ døgn og skrevet på min bog tog min mor og jeg uges første tur.
Det var min mormor og min lille del som vi fandt i dag. Det består af rigtig mange leverpostejs pakker som min mormor er helt vild med men brokker sig over en pris på næsten 30 kr. pr. pakke.og så var der rigtig mange Lurpak også, vi ville nok havde taget flere vis vi havde haft plads i fryseren for min mor kan bruge dem til konfirmationen om nogle mrd, og så var der eller jordbær jogurt, æble saft, kål, peberfrugt, en enkel mango, æble, citron, lime, forårsløg, championer, tomater, roser, persille plante og nogle muffins som jeg blev godt overrasket over smagte vildt godt.. jeg syndes normalt af dem fra aldi og lidl godt kan være ret så tørre.
vores lille fryser er nu fyldt godt på, og retten i morgen heder koteletter med noget af alt det grønt vi hev op, måske lidt alá Asiatisk koteletter i fad som jeg før hen har lagt op på bloggen men det må vi se lidt på i morgen :0)

<-- lige et lille billede af traileren før vi begyndte at tømme den helt.

Vi var også en tur forbi vores Mega Center, hvor vi blandt andet fandt en 5 kg. hundefoder, helte nye bageforme min mormor så får ind i sin genbrug. ja og så fandt min mor også nogle bøjler og andre små nips ting jeg ikke nået af se hvad var før det var pakket ned i El-Scooteren.
Men kort fortalt har vi haft en rigtig god tur her til aften.

søndag den 24. februar 2013

Så blev der sku skrevet lidt..

Jebs efter længe at havde kæmpet med starte på min bog må jeg da sige at jeg fik lavet en rigtig god start som jeg vil bruge til den. men den blev pludselig på hele 4 sider i steder for den ene side jeg havde lavet en start på Ups!! hehe :)

Jeg må sige af vejret plejer ikke rigtig at af skramme mig, men lige i dag bliver der ingen skralde tur, det er for koldt og ubehagelig med alt det tø sne der kommer fra himmlen og jeg skal tidligt op i morgen og havde dansk det meste af dagen..

så i aften bliver det bare til lidt mere skriveri :)
Hav en Hyggelig Søndag, vi ses i morgen.  

lørdag den 23. februar 2013

Nyt Design og med flere opskrifter!

Så var det på tide at skifte design på bloggen og jeg må sige jeg er godt tilfreds med hvordan den ser ud nu. det mener jeg passer bedre denne type blog. hvad syndes i? giv gerne jeres mening med.. også selv om du er ny læser så er du mere end velkommen til at tage et kig med.

Lige ledes kom der lige en god del opskrifter ind på siden.. har længe overvejret om den skulle ligge op eller ej men jeg må sige af de blev smidt op og der kommer nok flere opskrifter med tiden. jeg må sige af alle opskrifter jeg ligger op er prøvet af og rettet til efter min mening.

de fleste opskrifter har jeg selv fundet på med lidt inspiration fra feks. andre opskrifter eller idéer.. det er også sådan af jeg bruger tit marinader så dem vil der også kommer opskrifter på her inde.. gode idéer søges altid og i skal ikke være bange for at komme med jeres bud. 

den kommende tid vil der også kommer historie og fund fra min mors og mine skralde ture, og lige ledes så kommer der masser af skralde opskrifter her ind og idéer til hvordan du selv kan komme i gang. 

Kort fortalt så kommer der mere liv her på bloggen også i kombination med at jeg leder efter bolig og snart begynder på ZBC hvor jeg skal i gang med min uddannelse, men der kommer også sjove historier om mit frivilligt arbejde og omdeler job her ind. 

Med tiden overvejer jeg også om jeg skal ligge nogle af mine skrifter her ind.  men vis jeg vælger at ligge dem ind her så kræver det en smule læser så skriv gerne vis du gider at læse dem.

Gulerodssuppe med Mango

Til 4 personer

Du skal bruges:
2 kg. gulerødder
200 g. pamasan ost
3 modne mangoer
4 dl. fløde eller mælk
150 g. margarine
2 tsk. karry

Sådan gør du:
skræl og kog alle gulerødderne til de er helt bløde, hel vandet fra dem og blænd dem med en stav blænder evt. blænd der efter mangoen i, stil det tilbage på kogepladen og lad det blive varmt mens du tilføjer margarine og fløden eller mælken. når det er blevet til en ens masse tilføjer du den groft revet pamasan lidt efter lidt og lader den smelte i retten. der efter små koger den i ca. 5 min.

OBS: vis supper er en smule tyk når den skal koge (den skal gerne være sådan) så pas på. det brænder forfærdeligt meget.. jeg fik lavet et brandsår fordi jeg skulle røre rundt i den..    :0)

Asiatisk Koteletter I Fad

Til 4 personer.

Du skal bruge:
6-8 Koteletter
6-8 Gulerødder
1 dåse Majs
1 bundt Forårsløg
1 glads Pasta Sauce
Sødmælk (kan ikke erstattes af andet mælk)
1 dl Soja Sauce
Krydderier efter behag.

Sådan gør du:
Skær gulerødder og forårsløg ud i passende stykker. lig derefter dine koteletter op i en dyb tallerken eller skål. overkryddere dem så med ønsket krydderier (feks. Paprika, Tørret dild og oregano. de skal nærmest pudres og dækkes i krydderierne) hæld en ½ dl. soja ud over koteletterne og masere her efter soja og krydderier ind i kødet. steg her efter kødet en 2 min på vær side. fjern ikke fedtet. og lig koteletterne på en lag af forårsløg og gulerødder når du tage dem fra panden og over i det ildfastfad. når kortellerter er stegt færdig. hælder du sojaen og lidt sukker og salt på panden med fedtet og brænd krydderier fra kødet. når det stadig er brænd varmt hælder du glasset med pasta saucen ud på panden, rør ikke i det. men fyld glasset med sødmælk og sæt låg på ryst så du får alt i glasset med. åben glasset og hæld mælken ud på banden med det andet. rør / pisk saucen til en samlet masse og lad det koge 1-2 minutter på panden hvor efter det hældes over i det ildfastfad. (husk af ligge både grønsager under og over kødet. sæt det hele ind i oven i 30 minutter og servere den så for dine gæster.

Tip:
brug noget godt kød gerne med noget fedt på. steg gerne koteletterne i flydende margarine. der kan suppleres med grønsager og krydderier efter eget ønske

Lux's Morgenmad

Til 1 person

Du skal bruge:
2 æg
1 tomat
2 skriver Toastbrød

Sådan gør du:
rist brødet ganske let i risteren. skær en runde cirkler i brødets midte. opvarm en pande med rigeligt smør lig der efter det ristet brød på. efter ca. 1 min knækker du ægget ud i midten af brødet. her efter skal du vende brødet med ægget i når det har fået nok på den første side. når brøde er let stegt og ægget ikke er flyende uden på men stadig med blød blomme tages det af panden og servere med en tomat skåret i to og lidt salt på. evt. pyntes med lidt salat. midten på det udskåret brød kan ristes let i smør og servere sammen med det andet.

Tip:
Vis du ikke er vild med en kun æggesmag eller vil havde det anderledes kan du bare nøjes med af skære i kryds i brødet og når du så knækker ægget ud over brødet sætter du en finger i blommen så den kommer ud på mest muligt brød.

Asiatisk Inspireret Pølse Gryde

Til 4 personer

Du skal bruge:
4 store Kartofler 
 ½ dl mælk
6-8 store Gulerødder 
Paprika
1 Dåse majs 
tørret Dild
1 Stort bundt forårsløg 
Chili
20 små kyllingepølser (fra netto) 
Oregano
1 dåse hakket tomater 
1 dl. Sukker
2 dl Soja Saucen 
5 dl. vand
2 Løg
150 g. margarine
4-6 friske tomater

Sådan gør du:
skær kartofler, gulerødder, forårsløgene, kyllingepølserne, løgene og de friske tomater ud i den str. du vil havde dem. smelt margarinen i en wok. hæld krydderierne i sammen med soja saucen og sukkeret. lad det brænde en smule på og hæld så løg og kyllingepølserne i. her efter blander du mælken og de hakket tomater i. hæld her efter de andre krydderier i på nær kartoflerne. lad det stå og koge / små simre i 5-10 min. her efter hælder du 5 dl. vand i gryden sammen. (det skal kun lige dække halv delen af retten ellers er der for meget vand i. her efter koger der 2-3 min så smider du kartoflerne i og lader det koge yderlig en 7-10 min. (du kan komme kartoflerne i før alt efter hvilken størrelse og konsistens du ønsker) smag til med krydderier og soja.

Tip:
du kan også her bruge de ting du bedst kan lide. du kan bruge alle slags kød så længe det ikke er hakket. vis du erstatter 1 dåse hakket tomater med en pasta sauce fra netto kan du helt undgå vand med så tag i stedet 1 dl sødmælk i alt.

Efterårs Heste Gryde [UDEN hestekød]

Til 4 Personer

Du skal bruge:
1 Rød, Grøn og Gul Pepparfrugt. 
1 dl Soja Sauds
3-4 Æbler 
1 dl Sødmælk
1 Dåse Majs Paprika
250 g. Hakket Oksekød
250 g. Hakket Svinekød
1 Stok Broccoli
1 dåse Tomat pure
1 dåse hakket Tomater
1 stort bundt forårsløg
Gril krydderi
ristet brød eller chips

Sådan gør du:
Skær Peberfrugten, æblerne, broccolien og forårsløgene ud i passene stykker. kom kødet i en gryde med smør eller ligne i bunden. tilføj her efter paprika og gril krydderi, evt andet krydderi efter smag. når købet er brunet hældes Soja Sauds og tomat pure i. når det har stået og sydet lidt blandes der sødmælk og flået tomater i. lad det koge op og hæld der efter resten af ingredienserne i. lad det koge 15-25 minutter på høj varme. servere retten i en dyb tallerken med tilhørende ristet brød eller tortilla chips.

Tip:
du kan bruge grøn efter din egen smag tilføj kun de grønsager du bedst kan lide i denne type sammen kogte rettet. der kan også vælges af bruge andet slags kød i tern så som hakket der er op til en selv. vis det skal være ekstra lækker bruger du en dåse kokos mælk i stedet for sødmælk. jeg vil ikke anbefale af bruge noget andet i stedet for sødmælk hælder ikke en let mælk eller ligne.

Utrolige Lækker Osteboller og Brød


 
Til 10 store bøger boller, 14 store oste boller eller 1 stort flette franskbrød.

Det skal du bruge:
50 g. Gær
3 Spsk. Sukker
½ dl Olie
600 g. Mel
5 dl. Vand
1 tsk. Salt
150 g. Parmesanost (pulver)
evt. græskar eller sesamfrø
2 æg.

Sådan gør du:
Fordel gæren i en skål, og drys så sukker og salt udover gæren. Rør lidt rundt og lad da gæren smelte af sig selv. Når gæren er smeltet, kom da olie, vand og mel i og rør godt rundt. Hvis dejen er klæbrig, kom da mere mel i til dejen er som ønsket. (dejen må ikke være tør den skal stadig være fedtet) Lad dejen hæve i 30 min. og sæt ovnen på 225 grader. del dejen og form bøger bollerne som ønsket det samme gør du med franskbrød og osteboller. pensle boller og brød med æg. drys parmesanost osten ud over ostebollerne og stik så dybe huller i dem med en lille finger. der efter sætter du dem så i ovnen i ca 10-15 min. franskbrødet skal havde en 15-30 min.

Tip: du kan også bruge dejen til alm. boller. vis du vil gøre oste bollerne ekstra lækkere blandet du revet skinke og revet ost i bollerne. du kan også bare bruge godt med revet ost oven på bollerne i stedet for parmesanost. man kan altid blande hvad man vil i boller feks. kan man blade frosne bær eller chokolade i. de bliver rigtig gode med fråsende hindbær og chokolade stykker.

Tomat Elskeren

  
Til 2 personer

Du skal bruge:
2-4 skiver Toast
2-3 Tomater
Margarine eller Smør

Sådan gør du:
Lad panden blive rigtig varm. sæt brødet i risteren og rist det ganske let. når panden er varm smider du smørret på. den skal begynde af syde og smelte med det samme. lig her efter brødet på panden. alt efter hvor stor pande og hvor meget du laver skal det smides på flere gange derfor skal du huske af komme margarine eller smør på hver gang. spar ikke på margarine eller smørret. når brødet er ristet godt gylden og sprød på panden tage du og ligger dem på tallerken med papir på der vil suge smør som ikke er i brødet. i mens så skær du dine tomater ud i skiver og ligger på panden med lidt smør. de skal kun lige havde en 5-10 sekunder på hver side. når tomaterne er færdige ligges de på brødet og vupti har du en lille snaks.


Tip:
husk pynt på tallerken. denne ret kan evt. serveres med et let stegt æggeblomme. eller helt spejlæg. den kan også laves med rugbrød eller andet brød man ønsker.

Den Store Aften Synder

 
Til 1 person

Du skal bruge:
2 skiver Toast brød
1-2 blade salat
1 Tomat
1-2 skriver ost
smørelse til brødet

Sådan gør du:
sæt brødet over i risteren, Skær tomaten i 2-3 skriver. når brødet af ristet så lad det stå og dampe af så smørret ikke smelter. smør her efter bådene. lig salat nederst. her efter osten og tomaten. lig der efter sidste skive brød på og lig enden på Tomaten oven på brødet og vupti du har en rigtig lækker aften synder.


Tip:
du kan lave den med alle mulige kombinationer det er bare af tage det du syndes er bæst eller hvad du har i køleskabet. idéen i af få det til af se lækkert ud gør smagen meget bedre i sig selv.



Skandinavisk Susi

 Til 2 personer

Du skal bruge:
10 store Totilla pandekager
Neutral Smøreost
1 alm. agurk
File pålæg
salat

Sådan gør du:
tag en totilla og smør smøreost over det hele på den ene side. tag salat blade og lig på den ene halv del af den runde totilla. lig her efter skiver med file pålæg oven på salaten tykkelse på lag er efter eget ønske. skær agurken ud i stave og lig dem midt på dit fyld. rund her efter tortillaen. når den er rullet helt stram og smøreosten holder på dem. ligger du den ved siden af dit spækbart med lukningen ned af. her efter gør du det samme med de andre totillaer. til sidst tage du de færdige lavet totilla og skære rullen ud i 1-2 cm og ligger dem der efter lige som susi (vist på billedet) arrangere dem flot og servere dem så for dine gæster.

Tip:
du kan bruge stort set alt slags pålæg. du kan også bruge feks. revet skinke det er bare med af prøve sig frem. du kan også lave vegetar udgaven og undlade pålægget. du kan også vælge af bruge feks. gulerødder eller pepparfrugt i stedet for agurk det er bare af bruge det du kan lide bæst.


Kold Lørdag..


Har været ude og gå/cykel en tur med mine forældre og mine søskende i dag.. og det var bidende kold.. så nu står den på varme nudler og måske en film eller lidt skriveri på min bog.. hvad der bliver til ved jeg ikke endnu.. har ikke rigtig lyst til noget og har kedet mig ret så meget de sidste par dage..

Susie har fået sin en ny kurv som hun er helt vild med.. og så er den da også lige skraldet så der er ikke givet en krone der.
og det bedste af det hele vi fik to så Susie's mor Cille også kunne få en.. vores hund har aldrig været meget for hundekurve men de her slå rigtig godt igennem. jeg tro det er Susie ynglings sted at ligge når hun er med oppe oven på hos mig.

Sad og så Jeff Dunham's Show Controleret Caos med Trine i går og vi grinte og grinte, så vi fik helt ond i maven.. rigtig sjov..
og nu er hun blevet helt vild med det så der er jo bare alle tiders.. hun er lige som mig helt vild med Achmed den døde terrorist. men det er jo også sort humor lige ud. 


mandag den 18. februar 2013

Skole, skole og atter skole

Jebs det er ret så dejligt at være i skole igen i stedet for bare at side og kede sig der hjemme. har lige fundet artikel til min samfundsfags eksamen og jeg må sige at det var et meget aktiv emne for mig at vælge, jeg har nemlig valgt en artikel fra politikken.dk omkring SU' reformen der taler så meget om for øjeblikket, har valgt en artikel der stiller skarpt på at dårligt stillet unge får meget svært ved at gennemføre en uddannelse vis de vælger at lave den her SU reform.
Men det kan der komme mere om senere når det bliver aktuelt.. dvs. næste uge om onsdagen der skal jeg nemlig til prøve i det så det er kort tid til at gennemgå den når der nu ændres i politikerne holdning og standpunkter i den aktive debat.

Og så var jeg ellers ude og skralde med mor i går. jeg må sige af den 1½ time vi brugt har vi nok til at brød føde de 3 familier vi er, det er tit vi finder rugbrød så det er mildt sagt en udgift der er streget helt væk fra budgettet, vores grønsalgsbudget er også skåret rigtig langt ned selv om vi har fået meget mere grønt i køkkenet, feks. fandt vi 3 poser gulerødder i går, samt lidt mango, ananas og kartofler som alle bliver lavet til en skøn gulrødssuppe med resten af fiskefrikadellerne fra i går aftes. *MUM* glæder mig eneligt til aftensmaden  :0) og så skal jeg ellers en tur af sted med mor igen her til aften, Søndag og Mandag er nemlig nogle af de travleste dage, da dagligvare butikkerne får nye vare mandag.
I det af vi er 3 familier med en hård økonomi, giver det at skralde en super god mulighed for af vi kan spise og leve sundt og alligevel få luft i budget til alt det sjove. der er dog nogle ting man skal overhalde som skralder så vis du selv lige vil begynde på det så tænk dig om. og find ud af hvad der er af normer og regler gruppen Skralderne på Facebook er en god idé men også gruppen "Stop Spild af mad" som har nogle rigtige gode ting på deres hjemmeside.

søndag den 17. februar 2013

har glemt det!!

kan se det er alt for længe siden jeg valgte at skrive på bloggen sidst det er jo eneligt ikke fordi jeg ikke har haft en 5-10 minutter til lige at skrive et indlæg, det er nok nærmer af jeg ikke har haft lyst og der har ikke været det store at skrive om.
Jeg er blevet optaget på ZBC i ringsted men det har jeg vist skrevet lidt om, eksamens tiden er snart over jeg har ikke været oppe i S/K da jeg lå syg de sidste to uger inden vinter ferien, af hvad der både er godt og dårligt.. jeg hader eksemer fordi jeg simpel hen får præstationsangst og kvajer mig total.

Min bog er jeg desværre ikke noget meget længer med af hvad jeg eneligt er en smule ked af da jeg virkelig har brugt en del tid på den.. men det er stadig en start der giver mig mange vanskeligheder for jeg ved sku ikke hvordan den skal skrive og om den skal laves om eller ej.
har overvejret at bede min far om hjælp da han er smadre god til den slags men jeg ved også at jeg vil eneligt være en del flov fordi jeg har brugt homoseksuelitet som et hovedeemne i min bog.
Jeg kan godt holde ud af at folk læser det og evt. skriver deres mening, men jeg har meget svært ved at gennemarbejde en "scene" i min bog med andre personer.
Jeg tro det er fordi at emnet bliver mere flovt når jeg læser det højt eller høre at andre læser det højt eller vil ændre teksten så den giver en anden opfattelse og så der efter skal prøve at forklare at det skal være på den anden måde.

Når men det bliver lige det for i dag. lige om lidt skal jeg en tur ud og skralde med min mor, som jeg eneligt er rigtig glad for hun har taget intuitiv til da vi spare mange penge på det, og får fyldt fryseren og køleskabet.. sidst min mor var ude fandt hun 2 x 5 kg. kanin luksus blandet der stadig var mindst et års holdbarhed på samt en masse kanin guf og så vider.. og vi gik ellers og manglet kanin foder til Tokyo. når men jeg skriver hvordan det gik i morgen.

Serier

Jeg følger disse serier hver uge;
NCIS
NCIS LA
CSI
CSI NY
Hawaii Five-0
Arrow
Beauty And The Beast
Criminal minds
Person Of Interest

Og det er kun dem der køre med nye episoder nu., ellers ser jeg også et hav af andre serier feks. 24 timer, The unit, Flashpoint, CSI Miami, Alcatraz, Continuum, Lie to me, Numb3rs, The Walking Dead, Missing, No Ordinary Family, FlashForward og nogle stykker mere