søndag den 7. oktober 2012

Opskring på kagen fra Henriette 40 år

Syntes lige i skulle havde opskriften på denne super dejlig kage jeg havde lavet da Henriette fyldte 40 år d. 6 oktober 2012. Kagen er Banan Kage med Nøder og Chokolade. kagen er overtrukket med Mabou Chokolade, masser af krymmel og flødeskum.

Ingredienser
225 g. margarine
460 g. sukker
4 æg
5 bananer    
1/2 tsk. salt
2 tsk. natron (vær præcis med dette)
2 tsk. vaniljesukker
375 g. mel        
300 g. Lys Chokolade med nødder
1 1/4 dl. kærnemælk

Forvarm oven på 200 grader og gør en bradepande klar til kagen.
Fedtstoffet smeltes og røres godt sammen med sukker. Tilsæt æggene ét af gangen. Mos bananerne og kom dem i. Tilsæt mel, vanilje, salt, natron. Efter et par minutters omrøring, tilsættes de knuste chokoladen med nødder og kærnemælk. Rør godt, så det er en jævn dej.
Bages i en smurt bradepande, ca. 30 x 40 cm. 200 grader C forvarmet ovn ca. 45 minutter.

Når kagen er helt kold (mindst 6 timer i køleskabet) smelte der mellem 200-400 gram Mabou chokolade alt efter den mængde du ønsker der skal på kagen. når kagen er smurt godt ind i Chokoladen tage du krymmelet og hælder på mens Chokoladen endnu er flydende. sæt så kagen i køleskabet Minds 2 timer . til sidst pisker på en ½ liter flødeskum og sprøjter på kagen som du vil.

1. Tip: vis du bruger 400 gram smeltet chokolade oven på kagen skal du ikke skære ned på flødeskummet. vi kunne godt havde tænkt os en smule mindre chokolade og lidt mere flødeskum.
2. Tip: vis du bager Kage nok kan du ved hjælp af lidt Chokolade god ligge to kager oven på hinanden.
3. Tip: Vær præcis med dine mål når du vejer af til kagen det giver dig en god kage og mindre chance for af kagen går i kludder.

Kagen kan holde sig ca. 1½ uge i køleskabet vis den er opbevaret i en luft tæt bøtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar