mandag den 19. januar 2015

Achilles' sang

The song of Achilles
Af Madeline Miller

en fantastisk fortælling, jeg er helt vild med bogen, har sjældent læst noget så godt. elsker forfatterens åbenhed omkring deres kærlighedsforhold. hele bogen igennem har jeg været fangetog ville hele tiden vide hvad der skete næste gang, jeg tro ikke at jeg er blevet skuffet af forfattere på et eneste tidspunkt.

kombinationen med græsk mytologi, gør bare at man har lyst til at fare videre i deres fortæller, og høre alle sagn og hvad de nu fortæller rundt om lejrbålene. fortælle er også så levende at man hurtig og meget naturlig bliver en del af fortællingen. et stor ros til forfatteren er også at den er fortalt fra Patroklos synsvinkel, som kun er med til at gør fortællingen mere levende. en anden ting jeg også helt klart bare elsker ved bogen hovedkarakter er at Patroklos og Achilleus forhold ikke er hold helt hemmeligt, selvfølgelig skilter de ikke med det, og på sin speciale måde er den åben og på sin vis godkendt af de mennesker, halv guder, guder og så vider der omgiver dem igennem hele bogen. 

Deres følelser, gode sind og gennemgribende karakter, for virkelig en til at føle med som fx da Patroklos død, føler man virkelig et tab, og man lever sig igennem med Achilleus sorg frem til hans død, men mest af alt kommer følelserne som sorg, håb og kærlighed virkelig tæt på en helt fra bogens start

en fortælling i verdens klasse

søndag den 18. januar 2015

"Brombærår"

Brombærår
af Dorthe Lynge Larsen

Bogen handler om brødrenes Claes og Rolf, der møder skotten Bruces. allerede fra første øjeblik ved man at de to har et specialt forhold. der udvikler sig til noget af et drama hele bogen igennem.
de første omkring 100 sider som enligt kun handler om brødrenes forhold kan godt være lidt trivielt at læse, og det gør det hælder ikke nemmer af de første kapitler er meget lange. (det første kapitel er på 42 sider) men lige så snart man kommer godt ind i bogen og vi nærmer os afskedsfesten, begynder handlingen at tage fart, specialt fra når de tage til Skotland. Forholdet mellem Claes og Bruce er yderst romantisk men også utroligt kompliceret og svært mest af alt på grund af Cleas bror Rolf. uden at afsløre alt for meget er slutningen af bogen yderst tårevældig og rigtig god. helt klart en bog jeg vil anbefale vis man kan holde de lidt mere kedelig stykker med slægtsforskning og brødre forhold ud at læse.

søndag den 4. januar 2015

Glee Sæson 5

Har lige færdig gjort sæson 5 af Glee, og jeg må sige at vis produceren havde valgt at skære Rachels hollywood halløj fra, lade Mercedes og Sam være som de var da de kom til New York, og måske sluttet af med Kurt og Blaines bryllup ville det havde været nok den mest perfekte slutning en tv serie efterhånden kunne få, men ihh nej de skal forsætte i en sæson 6, og efter hvad jeg har læst mig til at det IKKE noget godt, der ser ud til at komme. Jeg vil næsten sige så meget af at den eneste grund til at jeg skal se med er for Kurt og Blains roller. og deres bryllup self.
Men ellers var sæson 5 rigtig god, kan smadre godt lide af der bliver fokuseret lidt mere på Kurt og Blaines forhold, (vi får nogle især hotte kys) men også Kurts helte gerning der godt nok sender ham på hospitalet men også at Kurt blomster og vi får lov til at se Blaine der kommer til at tvivle på sig selv.