mandag den 31. marts 2014

En Tanke

Syndes det engelsk system med boyfriend, girlfriend, fiacé, wife, husband, partner osv vider er ret så interessant, fordi du som i det danske system med kæreste, forlovet, kone, mand, partner har mindre mulighed for at vide kønnet af den 'partner' der er tale om fx.
"My boyfriend is cute" Siger han / hun. og derved ved du af personer der er sød er en mand/dreng, og det er det samme vis du bruger girlfriend.. men i det danske når han eller hun siger kæreste kan det være begge køn. det kan på sin vis være 'nemmer' at skjule vis man er gay, da du ikke afgiver kønnet på din kæreste vis du vælger at bruge den fortolkning. hvor i det engelsk har du to muligheder enten at fortælle at du er gay eller straight. (af hvad der jo enligt ikke er færre) med fiancé er det en anden måde.
lige meget om du bruger det engelske fiancé eller det danske ord forlovet. så vil du på ingen måde udgive personen køn. men når i så bliver gift så ville det være mest normal af bruge de engelsk ord Wife eller Husband, lige ledes ville man bruge ordene Kone eller mand i det danske. og det afgiver helt klart personens køn.
der er dog så nogle per der bruger ordet partner, det er et intet kønt ord, men der er rigtig mange der knytter det til gay personer, lige ledes fiancé og forlovet som også er intet køn, der tit knyttes til at være en kvinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar